Rólunk

„Szívügyünk a vízimentés!”

A Vízimentésért Alapítvány - mint, ahogy azt neve is elárulja - a vízimentés mindennemű támogatásáért jött létre. Legyen szó akár oktatásról, prevenciós előadások megszervezéséről, operatív munkáról, eszközfejlesztésről, vagy egyéb vízimentéshez kapcsolódó tevékenységről, Alapítványunk lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni azt.

Kérjük, ismerje meg Alapítványunkat!

Bagyó Sándor alapító és kuratóriumi tag

A nyolcvanas évek végétől foglalkozom vízimentéssel. Sokat tanultam példaképeimtől. Más mentési szakágakban is volt és van szerencsém fejlődni. Meggyőződésem, hogy akkor célravezető egy mentésben „dolgozó” élete, ha kellő energiát tud fordítani a megelőzésre, mert ezen a felületen lehet a leghatékonyabban menteni. Megpróbálom az operatív mentési munkák tapasztalatát átadni a körülöttem élőknek, hogy ne kerüljenek bajba. Az alapítványi munkát is ezért vállaltam. Sokat kell együtt tevékenykednünk, hogy egyre kevesebb bajbajutott és áldozat legyen a hazai vizeken. Kérem, támogassa tevékenységünket, mert csak összefogással lehetünk sikeresek!

Dárdai Miklós alapító tag

Minden 1993-ban kezdődött… Én a zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum vízisport telepének a vezetője voltam, viszonylag friss TF-es diplomával a zsebemben. Akkoriban a Magyar Életmentő Egyesület vízimentő tanfolyamokat tartott Zánkán, így kézenfekvő volt, hogy én is elvégezzem. A „fertőzöttségem” innen datálható. Szerencsés voltam, mert olyan emberekkel találkoztam a vízimentés kapcsán, akik igazán elkötelezettek voltak (és még mindig azok), így engem is magával ragadott a lelkesedésük és kitartásuk. Így váltam én is vízimentővé. Olyannyira, hogy alapító tagja lettem az 1999-ben életre hívott Vízimentők Balatoni Szakszolgálatának, amely most Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület néven ismert. Ott az alelnöki tisztet töltöm be, valamint harmadmagammal a Vízimentésért Alapítvány alapítója vagyok.
1991-óta élek a Balatonnál, eddigi munkahelyeim is a vízhez kapcsolódnak: 1992-től 2008-ig a zánkai tábor vízisport telepét vezettem, 2008 óta pedig a csopaki Kereked Vitorlás Klub létesítmény vezetőjeként dolgozom. Feleségemmel és két gyermekemmel Alsóörsön lakunk.
Visszatekintve a kezdetekre, úgy gondolom, hogy nagy utat jártunk be, büszke vagyok az eddig elért eredményekre, ugyanakkor előttünk legalább ekkora út áll még, melynek bejárása sok izgalmat kínál a jövőben is…


Dr. Garamvölgyi Róbert alapító tag


Böröcz István a kuratórium elnöke

A családom, a munkám, az egész emberi és épített környezetem érintett, ha a vízről és a biztonságról van szó, külön-külön és együtt is. Megtiszteltetés, hogy olyan emberek között dolgozhatok ezen ügyért, akik önzetlenségéhez, elhivatottságához és tenni akarásához kétség sem fér.

„Jótettedet ne tagadd meg a rászorulótól, hogyha módodban van jót tenni vele.” (Példabeszédek 3:27)

Tartson velünk!


Kücsön Gyula kuratóriumi tag

Kücsön Gyula vagyok, az Élményfalu alapítója. Az üzleti világban eltöltött évtizedek után egy új kihívás tölti ki az életem: Hajós/Vitorlás paradicsomot és igazi vízibázist építeni egy Sarud nevű kis faluból a Tisza-tó partján. A fejlesztéseink fókuszában a falu strandja és új kikötője áll. Mindkét területen a víz a főszereplő.
A Sarudi-medencében szeretnénk mindent megtenni azért, hogy a vízben és a vízen örömüket és kikapcsolódásukat lelő vendégek biztonságban élvezhessék a víz által nyújtott élményeket. Azért vállaltam, hogy támogatom az Alapítvány munkáját, hogy egyetlen ember élete se múlhasson azon, hogy megtettünk-e mindent a balesetek megelőzése és azok bekövetkezte esetén a hatékony és gyors segítségnyújtás érdekében.


Molnár-Bánffy Kata kuratóriumi tag

Kommunikációs szakemberként, cégvezetőként dolgozom a média és kommunikáció világában. Először szponzori oldalról, majd később, mint ügynökség kerültem kapcsolatba a vízimentőkkel, a vízimentéssel. Az én szakmám az információ fontosságáról, az információ megosztásának hatékonyságáról szól. Hamar rájöttem, hogy az életmentésben ennek milyen fontossága és ereje van. Vannak dolgok, amit nem lehet elégszer elmondani, és amit nem lehet elég hangosan elmondani. Az élet a legnagyobb ajándék. Hiszek abban, hogy semmi nem felesleges, amit akár csak egyetlen élet megmentéséért is tenni tudunk.


Dr. Túri Péter kuratóriumi tag

Túri Péter vagyok, több mint húsz éves kórházi és prehospitális gyakorlattal rendelkező baleseti- és kézsebész szakorvos, sürgősségi szakember. A kétezres évek kezdetétől foglalkozom egészségügyi rendszerfejlesztéssel. Ilyen minőségemben az új alapokra helyezett modern magyar légimentés megálmodója, majd 2005 és 2011 között az állami légimentés vezetője voltam. A nonprofit állami szféra után jelenleg a mindennapokban a nemzetközi piacon mára meghatározó szereplővé vált repülőgépes légi betegszállító cégem ügyvezetésével foglalkozom. Számos nemzetközi légimentési és légi betegszállítási projektben dolgoztam szakértőként, tanácsadóként, nemzetközi konferenciák, egyetemi kurzusok rendszeres előadójaként. Emellett a mai napig kiemelten fontosnak tartom a magyar szakma támogatását, ezen elvek mentén három hiánypótló szakkönyv kiadója és mecénása, illetve a szakmai és társadalmi kötelezettségvállalás keretén belül a Vízimentésért Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok.